Mærkelige – og usande – myter om omskæring

Forældrene bliver tvunget til at omskære deres børn! Det er en grov påstand, som overhovedet ikke er dokumenteret. At langtfra alle muslimske og jødiske drenge bliver omskåret tyder stærkt på, at der ikke er tale om tvang.

Masser af drenge dør hvert år, fordi de er blevet omskåret! Det er en vandrehistorie, som der ingen dokumentation er for. Der henvises ofte til et studie af den erklærede intaktivist Dan Bollinger, men hans påstande er ren pseudovidenskab.
Programmet Detektor på P1 undersøgte studiet nærmere i 2014 og dømte det ubrugeligt.
Læs mere om, hvad videnskaben faktisk siger om drengeomskæring her.

Muslimske og jødiske mænd er mere voldelige, fordi de er traumatiserede af omskæring! En teori, der fremsættes af nogle omskæringsmodstandere, men som på ingen måde er nærmere underbygget. Ideen om, at omskæring er meget smertefuld og et voldsomt chok for barnet er ret udbredt. Man kan ligefrem støde på teorier om, at drenge, der er rituelt omskåret, har særlig risiko for at udvikle autisme eller bliver voldelige på grund af traumet.

⇒ Her må man sammenligne med, hvad børn ellers oplever af smerte og ubehag. For eksempel injektion af K-vitamin umiddelbart efter fødslen og PKU-blodprøven, som tages fra hælen, når barnet er  få dage gammelt, er utvivlsomt også ubehagelig for barnet, men ingen vil påstå, at barnet derefter er skadet for livet.

⇒ I betragtning af, at det er lovpligtigt altid at anvende enten lokalbedøvelse eller fuld narkose ved drengeomskæring i Danmark, er det usandsynligt, at oplevelsen er mere traumatisk end enhver anden mindre operation. Det er muligt, at børn kan få traumer af smertefulde oplevelser, men der er mange smertefulde oplevelser igennem en barndom, som man med større ret kan mistænke for at skade barnet end lige præcis en omskæring.

Jødiske kvinder må ikke deltage i en omskæring, mændene holder barnet nede og spænder det fast og synger højt for at overdøve dets skrig! Disse påstande kommer fra mennesker, som selv ingen kontakt har med det jødiske miljø; det er fri fantasi.

Efter selve omskæringen sutter man på såret! Det er pædofili! Nej, kun blandt en lille gruppe ultra-ortodokse jøder i USA og Israel har man den tradition, at en mohel skal suge blodet væk fra såret. Metoden stammer fra før-moderne medicin og læren om kropsvæsker: Man havde igennem middelalderen en ide om, at såret ville hele bedre uden blod. Metoden har været afskaffet siden midten af 1800-tallet blandt næsten alle jøder. Ingen følger denne skik i Danmark.

Forhuden skal skæres af, fordi den er et offer til Gud! Nej, den ide findes ikke blandt hverken jøder eller muslimer i Danmark. Det er fri fantasi.

Masser af muslimer og jøder er imod omskæring, men de bliver tvunget til tavshed af de andre! Kun en lille håndfuld muslimske og jødiske mænd har taget afstand fra omskæring, alle under stor mediebevågenhed. Foreningen Intact Denmark, som arbejder for et forbud mod drengeomskæring i form af en minimumsalder, siger, at de har mange muslimske og jødiske medlemmer, som ikke tør stå frem af angst for fordømmelse. I betragtning af, at forældre frit vælger, om de vil omskære eller ej, er det næppe sandsynligt, at der skulle være censur eller tabu omkring omskæring inden for miljøerne selv.

Rituel omskæring af drenge er direkte sammenligneligt med og i mange tilfælde værre end FGM (female genital mutilation, også kaldet pigeomskæring)! Denne påstand fremføres igen og igen af intaktivister i debatten, men det bliver den ikke mere rigtig af. Læs om forskelle på drengeomskæring og FGM her.