Rituel drengeomskæring – fakta frem for fordomme

Ingen har lyst til at tale om forhud i timevis. Men brug et øjeblik på at få styr på det grundlæggende i denne sag. Så bliver du ikke offer for de udokumenterede påstande og myter, der præger debatten.

Vi mener, at mennesker kan tænke selv. Og at det gavner enhver debat at tage udgangspunkt i saglige oplysninger og inddrage alle parter for at få en informeret diskussion. I debatten om rituel drengeomskæring, som i Danmark hovedsageligt praktiseres af danske muslimer og jøder, er der akut behov for, at alle stopper op, lytter til modparten og søger fælles grund.

Vi stoler på, at forældre vil det bedste for deres børn. Vi har intet ønske om at promovere rituel omskæring af drenge, men vi mener på den anden side ikke, at et forbud mod omskæring (eller en aldersgrænse, der i praksis er lig med et forbud) er vejen frem.

Vi er især bekymrede over de grove fordomme om de danske minoriteter, som luftes i denne debat, og de mange udokumenterede påstande og vandrehistorier, der ivrigt fremføres og deles på alle medier.

Styrelsen for Patientsikkerheds notat fra 2020 om ikke-medicinsk drengeomskæring når frem til de samme konklusioner baseret på bedste evidens på området, som CircumInfo.dk søger at fremføre.

STPS konkluderer, at drengeomskæring kan foregå patientsikkert, at korrekt udført drengeomskæring er et indgreb med en meget lav komplikationsrate, og at der ikke generelt er nogen sammenhæng mellem omskæringsstatus og oplevelse af seksuelle funktioner, herunder følsomhed.